Турският президент Реджеп Тайип Ердоган опъна нервите на руския си колега

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган опъна нервите на руския си колега
Коментари Харесай

Ердоган опъна нервите на Путин /Видео/

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган опъна нервите на съветския си сътрудник Владимир Путин, откакто го сложи в неловка обстановка. Руският президент остана прав в стая пред навалица от кореспонденти, до момента в който чакаше да се срещне с турския си сътрудник, който закъсня за тяхната среща с една минута. Кадрите, снимани преди срещата във вторник в Техеран, демонстрират по какъв начин Путин прави поредност от неуместни физиономии пред камерите, преди да бъде посрещнат от Ердоган.

Erdogan gives Putin a little taste of his own medicine
— Alec Luhn (@ASLuhn)

Това е непознат терен за съветския водач, който си сътвори известност, че кара останалите му сътрудници от политическата сцена да чакат преднамерено, (понякога и часове) при плануваните договаряния. Спекулира се, че закъснението на Путин при срещи с интернационалните водачи е калибрирана психическа политика, която датира от ранните дни на неговото президентство, написа darik.bg. 

В Иран се организира първата среща на съветският президент с водач на страна от НАТО, откогато съветската войска нахлу в Украйна в края на февруари. Ердоган управлява напъните за ходатайство в опита да се отблокират тоновете украинско зърно, което чака да напусне пристанищата.

Турция, която е държава-членка на НАТО, носи специфична отговорност според конвенцията от Монтрьо от 1936 година за морския трафик, влизащ в Черно море. Предложението на Анкара е Русия да разреши на украинските кораби със зърно да изоставен Одеса по избрани направления, стига да бъдат направени инспекции дали корабите не носят оръжие.

Въпреки че Путин похвали турския водач за посредничеството в договарянията, като сподели, че е реализиран прочут прогрес, той беше по-малко впечатлен от упоритостите на Ердоган да построи буферна зона на юг от турско-сирийската граница. Според турския президент това ще защищити страната от офанзивите на сирийските кюрди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР